Vælg en side

Nyheder

Lægemiddelindustriforeningen støtter EU-dagen og vil have et større fokus på betydningen af det europæiske fællesskab

Lægemiddelindustriforeningen støtter EU-dagen og vil have et større fokus på betydningen af det europæiske fællesskab

Det er vigtigt, at EU-debatten nytænkes og der kommer et fokus på hvordan Danmark påvirkes af det internationale samarbejde. Lægemiddelindustriforeningen, Lif, understreger vigtigheden af det internationale samarbejde i sundhedsspørgsmål, som især er tydeliggjort under Coronakrisen. Europabevægelsen er glade for at Lif støtter op om et fornyet fokus på EU-debatten til EU-dagen den 28. august. 

Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif, fremhæver hvor afhængige vi i Danmark er af det en fælles europæisk indsats.

– Lægemiddelindustrien er i hele sit fundament international og baseret på, at viden, kompetencer, råvarer og handel af lægemidler kan formidles på tværs af grænser. Med et af Europas stærkeste life science clusters er Danmark afhængig af, at rammevilkårene for den europæiske lægemiddelindustri er stærke – ikke mindst i lyset af konkurrencen med USA og de nye stærke økonomier i Asien, som fx. Kina. Uden det europæiske fællesskab havde hverken Danmark eller Europa fx haft de vacciner mod COVID-19, som vi har i dag. Set i lyset af Kommissionens nuværende arbejde med en EU lægemiddelstrategi har debat, dialog og forståelse for lægemiddelindustriens specielle behov aldrig været vigtigere.

Fra Europabevægelsens side er der kun glæde at spore over det nye samarbejde. Vi mener, at det er nødvendigt at debatten om EU bliver spredt ud og flere tager stilling til de emner, som påvirker os. Som følge af Coronakrisen er det særligt vigtigt, at en organisation som Lif fremhæver, hvor essentielt det er, at vi har et europæisk samarbejde. 

Til EU-dagen i Mariager den 28. august 2021 mødes danskerne i uformelle rammer og diskuterer de spørgsmål, der betyder noget for os alle sammen i det europæiske samarbejde. Målet er, at danskerne i større omfang involverer sig aktivt i EU-debatten fremover.

Du kan følge eventet på ”EU-dagen i Mariager” på Facebook.

HK støtter EU-dagen og understreger vigtigheden af samtalen om Europa

HK støtter EU-dagen og understreger vigtigheden af samtalen om Europa

Det er vigtigt, at alle bliver inkluderet i EU-debatten. Derfor er Europabevægelsen meget glade for at indgå i et samarbejde med HK til EU-dagen den 28. august. Der skal sættes fokus på EU’s indflydelse i Danmark og til det er HK en central organisation. Kim Simonsen,...

Venstre støtter EU-dagen og vil sikre at samtalen om EU er folkelig

Venstre støtter EU-dagen og vil sikre at samtalen om EU er folkelig

Vi skal nytænke EU-debatten og gøre den folkelig. Venstre mener, at samtalen om EU er nødvendig at tage i fællesskab. Europabevægelsen glade for at indgå i et samarbejde med Venstre på EU-dagen den 28. august. Det er vigtigt, at politikere bidrager til samtalen, når...

Dansk Metal støtter op om vigtigheden i at tage EU-debatten i fællesskab

Dansk Metal støtter op om vigtigheden i at tage EU-debatten i fællesskab

Det er vigtigt, at vi får fokus på en fælles EU-debat. Derfor er Europabevægelsen meget glade for at indgå i et samarbejde med Dansk Metal til EU-dagen den 28. august. Det er vigtigt, at det danske folk bliver opmærksomme på alle de muligheder det europæiske samarbejde giver Danmark.

Europabevægelsens kalender er fuld af spændende arrangementer

Europabevægelsen har travlt for tiden med at brede EU-debatten ud. Europabevægelsen ønsker at mange bliver oplyste om EU og vigtigheden af det europæiske samarbejde, da EU har en enorm indflydelse på mange dele af vores liv. Det er derfor positivt, at der er mange arrangementer på tegnebrættet, så der er grundlag for at mange forskellige holdninger og meninger om EU bliver belyst.

Europabevægelsen modtager støtte til EU-dagen i Mariager

Der er glæde hos Europabevægelsen, som har modtaget støtte til deres store projekt: EU-dagen i Mariager 28. august 2021. Europabevægelsen har modtaget 200.000 kroner i støtte fra Europa-Nævnet. Dette skal medvirke til at skabe et stort forum, hvor man en hel dag kan opleve alverdens debatter og aktiviteter med EU som hovedtema.

Demokratipartnere og deltagere

Gør en forskel – bliv frivillig

Som frivillig er du med til at gøre EU-dagen til virkelighed. Kunne du tænke dig at være med til at skabe god stemning, stå i en ølbod, løse praktiske opgaver eller noget helt fjerde? Så bliv frivillig på EU-dagen.

Alle er velkomne, om du er lokal eller fra et andet sted i landet!