Vælg en side

Det er vigtigt, at EU-debatten nytænkes og der kommer et fokus på hvordan Danmark påvirkes af det internationale samarbejde. Lægemiddelindustriforeningen, Lif, understreger vigtigheden af det internationale samarbejde i sundhedsspørgsmål, som især er tydeliggjort under Coronakrisen. Europabevægelsen er glade for at Lif støtter op om et fornyet fokus på EU-debatten til EU-dagen den 28. august. 

Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif, fremhæver hvor afhængige vi i Danmark er af det en fælles europæisk indsats.

– Lægemiddelindustrien er i hele sit fundament international og baseret på, at viden, kompetencer, råvarer og handel af lægemidler kan formidles på tværs af grænser. Med et af Europas stærkeste life science clusters er Danmark afhængig af, at rammevilkårene for den europæiske lægemiddelindustri er stærke – ikke mindst i lyset af konkurrencen med USA og de nye stærke økonomier i Asien, som fx. Kina. Uden det europæiske fællesskab havde hverken Danmark eller Europa fx haft de vacciner mod COVID-19, som vi har i dag. Set i lyset af Kommissionens nuværende arbejde med en EU lægemiddelstrategi har debat, dialog og forståelse for lægemiddelindustriens specielle behov aldrig været vigtigere.

Fra Europabevægelsens side er der kun glæde at spore over det nye samarbejde. Vi mener, at det er nødvendigt at debatten om EU bliver spredt ud og flere tager stilling til de emner, som påvirker os. Som følge af Coronakrisen er det særligt vigtigt, at en organisation som Lif fremhæver, hvor essentielt det er, at vi har et europæisk samarbejde. 

Til EU-dagen i Mariager den 28. august 2021 mødes danskerne i uformelle rammer og diskuterer de spørgsmål, der betyder noget for os alle sammen i det europæiske samarbejde. Målet er, at danskerne i større omfang involverer sig aktivt i EU-debatten fremover.

Du kan følge eventet på ”EU-dagen i Mariager” på Facebook.