Vælg en side

Der er glæde hos Europabevægelsen, som har modtaget støtte til deres store projekt: EU-dagen i Mariager 28. august 2021. Europabevægelsen har modtaget 200.000 kroner i støtte fra Europa-Nævnet. Dette skal medvirke til at skabe et stort forum, hvor man en hel dag kan opleve alverdens debatter og aktiviteter med EU som hovedtema.

Vi står i disse år over for alvorlige udfordringer. Dette har også præget den europæiske debat, og når det kommer til coronakrisen, klimaudfordringer og Brexit, er EU en nøglespiller. Vi er nødt til at samarbejde på tværs af grænser, hvis vi skal komme disse udfordringer til livs. Men spørgsmålet er, hvordan vi gør det bedst.

Der er ingen tvivl om, at EU også har mødt modstand de senere år. Derfor er det vigtigt, at der skabes en platform, hvor vi får EU-debatten gjort mere håndgribelig og får skabt et grundlag, hvor vi kan diskutere de udfordringer og dilemmaer, som EU står i.

EU-dagen finder sted på Mariager Havn. Derfor har EU-debatten en fantastisk smuk udsigt over Mariager Fjord og med Mariager by få meter derfra. Således er der rig mulighed for at blive klogere på EU, samtidig med at man kan nyde denne smukke nordjyske by.