Vælg en side
Der er behov for, at EU-debatten nytænkes. Til EU-dagen i Mariager den 28. august 2021 mødes danskerne i uformelle rammer og diskuterer de spørgsmål, der betyder noget for os alle sammen i det europæiske samarbejde.

De beslutninger, der træffes i EU, har stor betydning for både Danmark og resten af verden. Det er derfor vigtigt, at debatten ikke kun foregår på Christiansborg men også ude på danske gader og stræder. EU-dagen i Mariager vil bidrage til, at debatten om EU kommer længere ud og flere tager stilling til de emner, som påvirker os i vores hverdag. Målet er, at danskerne i større omfang involverer sig aktivt i EU-debatten fremover.

Nu offentliggøres en række store deltagere

Europabevægelsen er arrangør på EU-dagen i Mariager, og danske partier og organisationer bakker op. Europabevægelsen kan nu annoncere deltagelse fra en række medlemstunge organisationer samt partier, herunder Radikale Venstre, Konservative, SF, Venstre, Dansk Industri/BLOX, IDA, Lægemiddelindustriforeningen, Krifa, Dansk Metal, 3F, Eurowind Energy og PlanBørnefonden. Og med opbakningen fra så etablerede samarbejdspartnere, tvivler formand for Europabevægelsen Stine Bosse slet ikke på, at det vil lykkes at få EU-debatten endnu længere ud.

– EU har vanvittigt stor indflydelse på dit og mit liv, og derfor er det helt afgørende, at vi i højere grad diskuterer, hvilket EU, vi ønsker os. Det er derfor, vi laver EU-dagen. Og når vi både har partierne, de tunge organisationer, borgerne og medlemmer af Europa-Parlamentet placeret samme sted i den her skala, så tegner det til at blive et historisk event, siger formand for Europabevægelsen Stine Bosse.

IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) er en af de organisationer, som har været med fra starten. Thomas Damkjær Petersen, Formand for Ingeniørforeningen, ønsker fokus på EU-debatten i Danmark.

– Fra IDA hilser vi EU-mødet i Mariager velkomment. EU-politikken får ikke altid den opmærksomhed i samfundsdebatten den fortjener, og vi ser EU-dagen som en kærkommen anledning til at diskutere nogle af de udfordringer, hvor EU spiller en fuldstændig afgørende rolle i nødvendige forandringer – grøn omstilling, digitalisering og hvordan vi sikrer gode jobs og vækst i Europa, siger Thomas Damkær Petersen.

Også fra andre partnere høres der et lignende budskab. BLOX og Dansk Industris samarbejde om et danskdrevet bud for et New European Bauhaus var en af de første organisationer, der kom med ombord. Hos ”BLOXHUB” understreger CEO Torben Klitgaard vigtigheden af den demokratiske EU-debat i Danmark.

EU-dagen leder op til et større folkemøde for hele Europa i 2022

EU-dagen leder op til “Political Festival of Europe”. “Political Festival of Europe” er et europæisk folkemøde, som afvikles til august 2022 – altså om godt et år. Det skal ligeledes foregå i Mariager. Publikum til “Political Festival of Europe” i 2022 kommer fra hele Europa. Mariager er derfor også det helt naturlige sted for EU-dagen, som altså allerede afvikles i år – 2021 – den 28. august.

Du kan følge eventet på ”EU-dagen i Mariager” på Facebook.