Vælg en side

Det er vigtigt, at vi får fokus på en fælles EU-debat. Derfor er Europabevægelsen meget glade for at indgå i et samarbejde med Dansk Metal til EU-dagen den 28. august. Det er vigtigt, at det danske folk bliver opmærksomme på alle de muligheder det europæiske samarbejde giver Danmark.

Astrid Bisgaard Schmidt, EU-konsulent hos Dansk Metal, understreger hvor vigtigt det er, at EU-debatten nytænkes. 

– Vores medlemmer i Dansk Metal har kæmpestore fordele ved EU’s indre marked – uanset om det gælder smeden på Danfoss eller industriteknikeren på Vestas. Vi skal bruge det europæiske samarbejde til at skabe gode, danske arbejdspladser gennem handel og fair konkurrence. Vi skal gå sammen om at gennemføre den helt nødvendige grønne og digitale omstilling. Og når der opstår kriser, skal vi i fællesskab sørge for at holde hinanden oppe. Når vi samarbejder på de områder, det giver mening, får selv en lille økonomi som Danmark store muligheder. De konkrete fordele for smeden og industriteknikeren ved at samarbejde i Europa skal vi tale med hinanden om, så EU ikke bliver et stort og abstrakt projekt.

Europabevægelsen er meget glade for det nye samarbejde. Vi mener, at det er nødvendigt at debatten om EU bliver taget i et fælles forum og flere tager stilling til de emner, som påvirker os. Det er derfor utrolig vigtigt, at en organisation som Dansk Metal bakker op om EU-dagen. 

Til EU-dagen i Mariager den 28. august 2021 mødes danskerne i uformelle rammer og diskuterer de spørgsmål, der betyder noget for os alle sammen i det europæiske samarbejde. Målet er, at danskerne i større omfang involverer sig aktivt i EU-debatten fremover.

Du kan følge eventet på ”EU-dagen i Mariager” på Facebook.