Vælg en side

Den Danske Europabevægelse er i disse dage travlt optaget af planlægningen af en lang række spændende events og aktiviteter. Et af Europabevægelsens vigtigste formål er nemlig at engagere de danske borgere i EU-debatten og at bidrage med den konstruktive EU-debat. Vi ønsker at synliggøre vigtigheden af det europæiske samarbejde, da EU har enorm indflydelse på vores liv. Vi glæder os derfor over alle de arrangementer, der skal finde sted i den nærmeste fremtid. Der er grundlag for mange forskellige debatter om det europæiske samarbejde og de store temaer, der debatteres i EU.

Europabevægelsen har trods coronavirus valgt at styrke vores aktiviteter, så EU-debatten kan nå ud til så mange så muligt. Derfor er der sat flere arrangementer i værk, og foråret og sommeren vil stå i EU-debattens tegn.

I løbet af foråret vil en række arrangementer ruste en gruppe unge til at agere talerør i EU-debatten i et nyt ”taskforce”-projekt. Dertil vil der, som sædvanlig, blive afholdt med webinarer, livestreams og debatter. Der er derfor ingen tvivl om, at EU-debatten ikke behøver gå i stå, bare fordi coronavirus sætter mange andre ting på pause.

Vi glæder os også meget til vores nye, stort opsatte begivenhed: EU-dagen i Mariager, 28. august 2021. EU-dagen bliver årets EU-arrangement, hvor vi skal debattere, udfordre hinanden og blive klogere på alverdens emner relateret til EU og Europa. Her sætter vi især fokus på klima, digitalisering og sundhed. EU-dagen foregår på havnen i Mariager, og her mødes borgerne med politikere, organisationer og virksomheder. Alle er velkomne til en dag fyldt med spændende arrangementer i bedste folkemøde-stil.

For Danmark betyder EU utrolig meget, og hvad enten man er EU-tilhænger eller ej, påvirker det europæiske samarbejde vores alle sammens hverdag og liv. For Europabevægelsen er det vigtigt, at vi som borgere er i stand til at træffe beslutninger og deltage i vores  fælles demokrati på et oplyst grundlag.

Vi i Europabevægelsen ser frem til alle de arrangementer, der i støbeskeen. De skaber grundlag for, at flere kan deltage deltage i EU-debatten – lige meget hvor gammel man er, hvilken uddannelse og arbejde man har, og hvor man kommer fra i landet.