Vælg en side

Det er nødvendigt, at EU-debatten nytænkes. Vi skal blive klogere gennem dialog og samtale. Radikale Venstre vil på EU-dagen sætte EU på dagsorden. Europabevægelsen er meget glade for at indgå i et samarbejde med Radikale Venstre til EU-dagen den 28. august. Det er vigtigt, at vi får samlet politikere, borgere og meningsdannere, når vi skal diskutere EU.

Karen Melchior, Medlem af Europaparlamentet for Radikale Venstre, lægger vægt på at vi skal tage snakken om Europa i fællesskab.

– Samtalen om Europa er vigtig, fordi vi både er danskere og europæere. Sammen  skal vi tale om hvilken fremtid vi ønsker for Europa, og ikke nøjes med kun Danmark. Vores europæiske fællesskab er der, hvor vi  tegner de lange linjer op for samfund: grønt, innovativt og åbent for nye ideer. De store resultater skaber vi i fællesskab, ikke ved at køre solo. Covid19 vaccinerne har vi udviklet og produceret i fællesskab, ikke alene. Vi forsvarer vores demokratier mod despoter sammen med den økonomiske magt, som fællesmarkedet og fællesskabet giver os. Når vi mødes fysisk til et Folkemøde får vi mulighed for at blive klogere gennem dialog fremfor bare at råbe ad hinanden i kommentarsporerne.

Europabevægelsen er glade for at et parti som Radikale Venstre er med til at sætte EU på dagsorden. Vi mener, at det er nødvendigt at debatten om EU bliver spredt ud og flere tager stilling til de emner, som påvirker os. Det er derfor utrolig vigtigt, at et parti som Radikale Venstre bakker op om EU-dagen. 

Til EU-dagen i Mariager den 28. august 2021 mødes danskerne i uformelle rammer og diskuterer de spørgsmål, der betyder noget for os alle sammen i det europæiske samarbejde. Målet er, at danskerne i større omfang involverer sig aktivt i EU-debatten fremover.

Du kan følge eventet på ”EU-dagen i Mariager” på Facebook.