Vælg en side

Om EU-dagen

Danmarks største forum for EU-debatten

Europa står i disse år over for nogle af de største udfordringer siden 2. Verdenskrig. Coronakrise, Brexit og nye globale magtbalancer gør det mere end nogensinde nødvendigt at diskutere, hvilken rolle EU skal spille, både for Danmark og i verden.

EU er en af grundpillerne for det danske samfund, og om vi er tilhængere eller ej, så spiller EU og europæisk politik en kæmpe rolle for os alle sammen. Mange oplever EU som noget fjernt og bureaukratisk. Det er nok grunden til, at EU ikke debatteres ofte i stor skala.

Med EU-dagen skaber vi et forum, hvor vi en hel dag sætter EU på dagsordenen. Vi skal debattere mange forskellige europæiske emner i billedskønne omgivelser ved Mariager Fjord. EU-dagen bliver en demokratisk festdag, hvor vi skal diskutere, blive klogere og udfordre hinanden.

God stemning, spændende debatter og smuk natur

På EU-dagen kan du opleve spændende debatter, aktiviteter og talks på vores temascener på Mariager havn. EU-dagen sætter fokus på EU-debatten i et helt nyt format. Vi har valgt tre hovedtemaer, som fylder meget i den europæiske dagsorden lige nu: Klima, Digitalisering og Sundhed. Derudover bliver dagen fyldt med alverdens andre debatter med fokus på aktuelle EU-temaer, blandt andet Den Sociale Søjle, Forsvar og Brexit.

EU-dagen finder sted på den smukke havn i Mariager. Her kan du nyde den flotte udsigt til fjorden, få en kold øl og opleve den hyggelig stemning i Mariager by, som ligger få meter derfra.

Alle er velkomne

EU-dagen er et åbent og gratis arrangement, hvor alle er velkomne. Her inviteres du til spændende debatter, udfordrende diskussioner og til at nyde mad og drikke, alt sammen med udsigt til Mariager Fjord.

EU-dagen er en unik mulighed for, at politikerne, virksomheder og organisationer kan møde borgerne i uformelle rammer. Her skabes en platform for at diskutere store og små emner, som er højaktuelle i EU-debatten.

 

Europabevægelsen

Europabevægelsen står bag projektet EU-dagen.

Vi mener at fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker derfor et stærkt europæisk samarbejde, der er tæt forbundet til europæerne.

Vi arbejder for at bringe EU-debatten ud til hele Danmark, så alle danskere kan deltage i den europæiske del af vores demokrati. 

Vil du være med? Bliv medlem i dag og støt Europabevægelsens arbejde.

Mariager danner rammerne for EU-dagen

EU-dagen finder sted på Mariager Havn, som ligger ved den naturskønne Mariager Fjord. Her kan du nyde udsigten, deltage i EU-dagens arrangementer og lytte til de spændende debatter. I løbet af dagen har du rig mulighed for at nyde de skønne rammer, en kold øl i solen og opleve den smukke natur. Du kan også frit udforske Mariager by, som med sine bindingsværkshuse og brostensbelagte gader bestemt er et besøg værd.

Kom med til EU-dagen og oplev charmerende og idylliske Mariager, rosernes by. Her er der er fyldt med hyggelige, skæve huse og brostensbelagte gader. Mariager er en by, der emmer af charme og imødekommende beboer.

EU under åben himmel

Vi er Europa. Europa er os. De beslutninger, der træffes i EU, har stor betydning for både Danmark og resten af verden. Gennem EU har Danmark en betydelig mulighed for at påvirke vigtige dagsordener som klima, sundhed og borgerrettigheder. Men er vi i Danmark gode nok til at få mest muligt ud af vores europæiske demokrati?

På EU-dagen 28. august 2021 inviterer Europabevægelsen danskerne, politikere, virksomheder og organisationer til den gamle købstad Mariager, hvor vi sætter det europæiske fællesskab på dagsordenen. I den danske sensommer vil vi mødes til debat og fællesskab.

Mød politikere, organisationer og virksomheder

EU-dagen er en hel dag med debatter, aktiviteter og samtaler mellem politikere, virksomheder, organisationer og borgere. EU-dagen er et unikt arrangement, hvor beslutningstagere, meningsdannere og borgere mødes i uformelle rammer og diskuterer de spørgsmål, der betyder noget for os alle sammen i det europæiske samarbejde.

Det er vigitgt, at danskerne har mulighed for at møde de folkevalgte og de meningsdannere der er styrende for den danske EU-debat. På EU-dagen kan man som borger være med til at præge den europæiske debat.

EU-dagen 2021 varmer op til Europæisk folkefest i 2022

EU-dagen den 28. august 2021 varmer op til det store europæiske folkemøde i Mariager 2022 – Political Festival of Europe.

Den 25-28. august 2022 danner Mariager rammerne for en storslået europæisk folkefest, hvor borgere, politikere, meningsdannere og organisationer fra hele Europa mødes. Læs mere om Political Festival of Europe her: https://www.politicalfestivalofeurope.com/

Til EU-dagen den 28. august 2021 kan du møde folkene bag Political Festival of Europe og høre meget mere om det spændende projekt, som løber af stablen næste år.

Vores formål

Hovedformålet med EU-dagen er at styrke den danske EU-debat ved at skabe et forum, hvor vi mødes i uformelle rammer og sætter EU på dagsordenen.

Med EU-dagen vil vi mindske afstanden mellem beslutningstagere og borgere. Lige dele politik, debat og hygge skal danne rammen. Her får vi de optimale forhold for at diskutere, hvad der skiller og samler os.

EU-dagen er en unik mulighed for at udforske, blive klogere og diskutere, hvordan EU og Europa påvirker os i vores hverdag. Og hvordan vi kan påvirke EU.

Demokratipartnere og deltagere

Bliv medlem

Europabevægelsen

Gør en forskel – bliv frivillig!

Som frivillig er du med til at gøre EU-dagen til virkelighed. Kunne du tænke dig at være med til at skabe god stemning, stå i en ølbod, løse praktiske opgaver eller noget helt fjerde? Så bliv frivillig på EU-dagen.

Alle er velkomne, om du er lokal eller fra et andet sted i landet!